Ervaar dat je meer bent

dan je denkt


Wat is Buteyko?

In onze maatschappij zijn wij ons bewust van goede en gezonde voeding. Helaas zijn wij ons vaak niet bewust van onze andere  primaire levensbehoefte: het op de juiste wijze adem halen.

De Buteyko Methode, is een wetenschappelijk onderbouwde Ademhalingstherapie.

Door weer bewust te worden van de ademhaling door middel van de Buteyko Methode, wordt de ademhaling weer naar een natuurlijk niveau gebracht. 

Gebleken is dat de meeste voorkomende aandoeningen aan longen, hart- en bloedvaten, hormonale systeem en het zenuwstelsel direct of indirect verbonden zijn aan de ademhaling.


Ademen....

Ademen, het lijkt zo gewoon en zo zou het ook moeten zijn.

Helaas ondervinden velen klachten door een verkeerde ademhaling, die ontstaan is uit een constante stressreactie van het lichaam. De chronische stress. Het lichaam beschermt zich hiertegen door chronisch te gaan hyperventileren. Wij zijn ons daar veelal niet van bewust.

De Buteyko Methode is met name geschikt bij chronische hyperventilatie, angstaanvallen, stress, migraine, astma, chronische bronchitis, allergie, hooikoorts, eczeem, longemfyseem, slaap apneu en hoge bloeddruk.

Door het toepassen van de Buteyko Methode kan medicijngebruik verminderd worden of zelfs niet meer noodzakelijk zijn.


Werkwijze

Beknopte Werkwijze:

  • Individueel of in een groep
  • Anamnese van gezondheid en welzijnsklachten
  • Inzicht geven/ krijgen in het proces van de eigen ademhaling en de rol van effectief en minder ademen door middel van de Buteyko Methode.
  • Diverse manieren van trainen/oefenen en daarbij bewust worden van wat het lichaam je wilt vertellen
  • Verankeren van juist gedrag, zodat het een nieuwe leefgewoonte wordt.

De Buteyko Methode: méér dan een goede keuze!